Personeelstekort of…

Personeelstekort: een nachtmerrie voor bijna een kwart van de mkb-ondernemers!

Het is geen geheim dat veel mkb-ondernemers ‘s nachts wakker liggen van één prangende zorg: het vinden van geschikt personeel. Deze druk neemt toe, klanten raken teleurgesteld en collega’s melden zich ziek door overbelasting.

Maar laten we niet vergeten dat we als werkgevers en leidinggevenden zelf een hele belangrijke rol spelen in het creëren van dit personeelstekort. Kortetermijndenken, onterechte vooroordelen en het beschouwen van medewerkers als kostenpost in plaats van waardevolle investeringen dragen hieraan bij.

Het goede nieuws is dat er nog tal van kansen liggen om deze situatie te verbeteren. Wat kun je doen om de juiste mensen te vinden én te behouden?

Denk aan communicatie: Zorg voor een heldere en vooral een open communicatie naar jouw werknemers. Communiceer jij eigenlijk wel? Laat zeker ook zien waarom het bedrijf een geweldige plek is om te werken.

  • Communiceer duidelijk over de doelen, waarden en verwachtingen van de organisatie. Medewerkers moeten begrijpen waar het bedrijf naartoe gaat en hoe hun rol daarin past.
  • Moedig medewerkers aan om hun stem te laten horen en feedback te geven. Dit kan leiden tot waardevolle inzichten over verbeteringen in het wervingsproces, de bedrijfscultuur en werkomstandigheden.
  • Zorg voor effectieve interne communicatiekanalen.
  • Het uiten van waardering voor de inspanningen van medewerkers is van cruciaal belang. Een eenvoudig “dank je wel” of een erkenning van prestaties kan de betrokkenheid vergroten en het behoud van personeel stimuleren.
  • Investeer in de ontwikkeling van communicatievaardigheden voor managers en leidinggevenden. Zij spelen een cruciale rol in het overbrengen van bedrijfsinformatie en het begrijpen van de behoeften en zorgen van medewerkers. Zie onze training voor managers

Verbinden: Zorg ervoor dat je online aanwezigheid als werkgever aantrekkelijk en informatief is. Gebruik sociale media, je bedrijfswebsite en professionele netwerksites om je bedrijfscultuur, waarden en kansen te benadrukken. Het betrekken van je werknemers bij het wervingsproces kan leiden tot waardevolle connecties en kan het gemakkelijker maken om kandidaten te vinden die goed passen bij de bedrijfscultuur.

“verbinden” draait om het leggen van relaties en het bouwen van bruggen tussen jou als werkgever en (potentiële) werknemers. Door actief te werken aan deze verbindingen, kun je een grotere pool van gekwalificeerde kandidaten bereiken en de kans vergroten dat je de juiste mensen voor je organisatie kunt vinden en behouden.

Preventie: Voorkom dat medewerkers overbelast raken en zich ziek melden. Dit kan zelfs een domino-effect teweeg brengen. Een gezonde werkomgeving en aandacht voor welzijn zijn cruciaal.

Wij als VitaliteitsGroep begrijpen deze uitdagingen maar al te goed en staan klaar om met jullie mee te denken in oplossingen. Samen kunnen we de krapte op de arbeidsmarkt overwinnen en zorgen dat ook jullie blije werknemers krijgen die graag (blijven) werken voor het bedrijf

Het is de verantwoordelijkheid als werkgever om de gezondheid en het welzijn van jouw werknemers te waarborgen, en er alles aan te doen om deze uitdaging aan te gaan en de menselijke gezondheid binnen jullie organisatie te verbeteren.

Google translate »